Ett alternativ till högerns icke-politik

Det har varit en stund sedan sista inlägg. Mycket jobb och sjuka barn sätter käppar i hjulet för goda intentioner. Därför känns också inlägget en smula inaktuellt. Jag tänkte därför försöka föra upp det på ett mer allmänt plan.

för den där budgeten presenterades ju. Och med den kritiken. Den rättmätiga.

För det visade ju sig även denna gång att regeringen inte hade något nytt att komma med. Det var skattesänkningar och det var… skattesänkningar. Varken mer eller mindre.

Och så löften om reformer. Jag undrar var Borg ska hitta pengarna.

Marika Lindgren-Åsbrink sammanfattar det otroligt bra och ger en ganska god översikt över hur högerns ekonomiska politik faktiskt inte ger några jobb. Hennes blogginlägg är obligatorisk läsning för de som tänker.

Staten drar alltså sig tillbaka. Släpper ansvar för människor och frågan är vad som är vårt alternativ. Jag vet faktiskt inte. Waidelich har fått debattera ett par gånger nu. Ingen av gångerna tycker jag han varit särskilt bra, eller tydlig.

Vad som dock står klart är att vi måste kunna presentera ett alternativ. Ett bra, hållbart och radikalt alternativ till en borgerlighet utan sans.

Vår politik måste utarbetas från grunden. En ekonomisk politik som syftar till omfördelning av resurser, rättvisa och jämlikhet vore mumma. Vi får se hur det blir.

En skolpolitik präglad av kunskapsideal och en socialpolitik av medmänsklighet vore också intressant.

Men. Än så länge känns det ganska svajjigt med hur politiken verkligen kommer se ut. Det Juholt hittills visat känns tryggt, men jag vill gärna se mer än så.

This entry was posted in Socialdemokrati and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>