Kim Jong-Il och SAP!

”Moment 3
Kongressen är partiets högsta beslutande organ.”

Nu börjar det hända saker! Gamla pampar ryter till och äntligen börjar media uppmärksamma det faktum att framvaskningen av vår nästa partiordförande sker bakom lykta dörrar i en process som snarare liknar ett påveval än ett partiledarval i ett socialdemokratiskt parti.
Stig Malm ryter högst av alla och får välförtjänt och behövligt utrymme. Han menar att ”vi håller på som om vi fortfarande är knutna starkt till Sovjetunionen” och den gamle talmannen Tage G Pettersson konstaterar att valberedningens arbete är ”på gränsen till katastrof”. Jag kan inte annat än att hålla med!

Jag är vald som sjunde ombud av över 30 kandidater. Jag är otroligt stolt över att få representera mina partikamrater på en så här viktig kongress. Och så får jag inte vara med och bestämma. Jag får inte ens vara med och tycka till. Det är skamligt och upprörande.

Spelet sker över huvudet på de allra flesta medlemmar och inte ens vi som blivit valda till kongressombud får delta i den förberedande diskussionen. När beslutet om vem som ska bli nästa partiordförande kommer tas så kommer jag inte få rösta på mer än en kandidat. Beslutet kommer vara fattat långt före jag anländer till Stockholm Waterfront. Beslutet kommer tas av en inre maktkrets och ta oerhört lite hänsyn till vad medlemmar och kongressombud tycker och tänker.

För vår del blir det som att åka till en nordkoreansk partikongress och klappa i takt till den store ledarens intåg på scenen. Eller för att använda Stig Malms ord, det är ”ovärdigt ett socialdemokratiskt parti”.

This entry was posted in Blandat, Socialdemokrati and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>